Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde bulunan "Meslek Yüksekokulu Çalışma Grubu" ile "Lisans Programları Çalışma Grubu"nın görüşleri doğrultusunda 2021 YKS'den itibaren uygulanacak olan koşul ve açıklamalar değişiklik yapılarak yeniden düzenlenmiştir.
YKS Klavuzlarında Yer Alacak Koşul ve Açıklamalara İlişkin Esaslar
1. Yiyecek-İçecek İşletmeciliği programına kayıt olan öğrencilere
isteğe bağlı olarak kontenjan dahilinde bir yıl süreli
yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Yabancı dil hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
2. Programın öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç dört (4) yıldır. Eğitim süresi kapsamında her dönem 30 AKTS olmak üzere toplam
240 AKTS'yi tamamlamak zorunludur.
3. İkinci sınıfta 20 iş günü ve üçüncü sınıfta 20 iş günü olmak üzere toplam
40 iş günü staj yapmak zorunludur. Öğrenciler, stajlarını istedikleri ilde ve işletmede (koşulları sağladığı sürece) yapma özgürlüğüne sahiptir.
4. Bölümde yer alan
Atölye Derslerinde mesleğin gerektirdiği kıyafetleri giymek zorunludur.
5. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS)'nın sağladığı imkanlar dahilinde Fakülte bünyesinde isteyen öğrenciler kısmi zamanlı çalışma imkanına sahiptir.
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği bölümüne önlisans mezuniyet alanı uygun olan programlardan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Bölüm ile ilgili ihtiyacınız olan bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Yiyecek İçecek İşletmeciliği Taban ve Tavan Puanları
Yiyecek İçecek İşletmeciliği Staj Yönergesi
Üniversite ve bölüme ilişkin tanıtım videoları aşağıdadır.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tanıtım Videosu
Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Tanıtım Videosu