ÇAD ve YAN DAL

Çift Ana Dal
Kendi lisans programlarının en erken 3 en geç 5. yarıyılının başında bulunan ve genel not ortalaması 3,00 olan öğrenciler, istedikleri takdirde Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans öğretimine de devam etmek üzere başvurabilirler.
Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını da en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye çift anadal lisans diploması verilir. Bu program en az 48 kredi/saatten oluşur.
Çift anadal programındaki başarı derecesi öğrencinin kendi programındaki başarısını ve mezuniyet derecesini etkilemez. (Çift Ana Dal Programımız Aktif Değildir.)

Yan Dal
Bölümümüzün diğer bölüm öğrencilerine kariyer gelişimi amacıyla sunduğu olanaklardan birisi de yan dal yapabilme imkânıdır. Kariyer hedefleri doğrultusunda yandal programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini daha iyi yetiştirme olanağı bulabileceklerdir.
 
Yan dal programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yan dal sertifikası) alabilmelerini sağlayan bir programdır. Yan dal programlarını tamamlayanlara farklı uzmanlık alanlarında sertifika verilecektir.

Genel not ortalaması en az 3,00 olan öğrenciler istedikleri takdirde kendi lisans programlarının en erken 3. yarıyılından itibaren Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans programında yer alan dersleri alabilirler.
Yandal programı en az 18 kredi/saatten oluşur. Kendi bölümünden mezuniyet hakkı elde eden ve yandal programını en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal belgesi verilir.

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması  Esaslarına İlişkin Yönetmeliğe Ulaşmak İçin Tıklayınız

Yandal Kontenjanları:
BÖLÜM ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK BÖLÜM/PROGRAM KABUL EDİLECEK DÖEM/KONTENJAN ŞARTLAR
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği (Türkçe Program) 3.yy 1
5.yy 1
GNO 3.00
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%30 İngilizce) 3.yy 1
5.yy 1
GNO 3.00
Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) 3.yy 1
5.yy 1
GNO 3.00
 
 
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Yandal Programı Kapsamında Alınması Gereken Dersler
3 (üç) adet zorunlu ders ve 8 (sekiz) adet seçmeli ders olmak üzere 60 AKTS’lik dersi kapsar.
Ders Kodu Ders Adı Z/S T U L K Ön Koşul Yan Koşul
YİŞ1003 Beslenme İlkeleri Z 3 0 0 5 - -
YİŞ1002 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Z 3 0 0 5 - -
YİŞ1502 Gıda Güvenliği ve Hijyen S 3 0 0 5 - -
YİŞ2001 Menü Planlama Z 3 0 0 5 - -
YİŞ2501 Yiyecek-İçecek Servisi I S 3 0 0 5 - -
YİŞ2510 Protokol ve Görgü Kuralları S 2 0 0 5 - -
YİŞ2504 Yiyecek-İçecek Servisi II S 3 0 0 5 - -
YİŞ3507 Türk Mutfak Kültürü S 3 0 0 5 - -
YİŞ3505 Gastronomi Turizmi S 3 0 0 5 - -
YİŞ3004 Meslek Stajı S 3 0 0 5 - -
YİŞ3508 Uluslararası Mutfaklar S 2 2 0 5 - -
YİŞ4501 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler S 3 0 0 5 - -
                                                                          TOPLAM AKTS 60